Cécile van Eeden heeft haar opleiding sieraadvormgeving gevolgd aan de Rietveld Academie te Amsterdam en is daar afgestudeerd in 1980. In de loop der jaren heeft zij op verschillende plaatsen geëxposeerd in Nederland en daarbuiten. 
Zij heeft het altijd als uitdaging ervaren om sieraden te ontwerpen die toegankelijk zijn voor iedereen, hetgeen ertoe heeft geleid dat ze heel veel sieraden heeft ontworpen die in kleine series zijn gemaakt in zilver. Haar sieraden vonden hun weg naar dragers via galeries, sieradenwinkels en zelfs interieur en designwinkels. Het zilver is altijd gebleven en hoogwaardiger materialen zijn dankbaar gebleken voor ideeën die in haar persoonlijke ontwikkeling passen.
Sinds het jaar 2000 heeft Cécile een eigen winkel/galerie in de regio Eindhoven. Deze keuze was een logisch gevolg van eigen opvattingen over de presentatie van haar eigen sieraden.
Het werk van Cécile van Eeden kenmerkt zich door een heldere vormtaal. De ontwerpen zijn diepgaand ontwikkeld op hun beeldende kwaliteit. Maten, verhoudingen, draagbaarheid, functionaliteit, varianten en afwerking zijn altijd uitgebreid onderzocht. De vormen zijn eenvoudig en daarom uitgevoerd in een hoge mate van perfectie. Alleen in deze combinatie ontstaat de subtiele magie die voelbaar is aan de sieraden van Cecile.